вторник, 14 май 2013 г.

Силни бури за петък събота и неделя




Петък времето ,ще се разваля от югозапад , ще се заоблачни на много места във западна и северозападна България , ще се образуват силни бури придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра. Гръмотевичната дейност , ще се премести на изток, късно през нощта и над централните райони ще се образуват силни бури . По интензивни и по-силни по-характер , ще са над западна и северозападна България.

-----------------------------------------------------------------------------
Седмична прогноза 
Сряда , четвъртък температурите , ще се повишават , ще е слънчево със максимални температури от 22 – 28 градуса.

Петък , ще е най-топлият ден от тази седмица със температури от 28 – 32 градуса , но следобедните часове времето , ще се развали. Ще се развиват мощни купесто-дъждовни облаци и на много места , ще се формират силни бури. Постепенно облачността от югозапад, ще се увеличи и през нощта над западаните и централни райони ще вали дъжд на много места със силни бури.

Събота времето , ще е топло над източните райони , ще се развиват мощни буреносни системи , температурите , ще останат над 25 – 29 градуса.

Неделя атмосферата , ще остане нестабилна със развитието на купесто-дъждовни облаци отново , ще има превалявания главно над северозападна и западната част на България

Няма коментари:

Публикуване на коментар